Galerie Borchgreve maakt kunst voor iedereen bereikbaar. Daarom hebben wij zowel voor zakelijke als particuliere klanten aantrekkelijke voorwaarden gecreëerd. De mogelijkheden zijn daarbij uitgebreider dan bij andere galerieën die veelal alleen kunst sparen aanbieden. Zo is een gedeelte van onze collectie ook te huur, al vanaf € 3,00 per maand.

De collectie bestaat uit kleurige veelal figuratieve moderne kunst. Dus, probeer eens wat uit via onze kunstuitleen!. Als het tegen valt dan ruilt u het gewoon om. Binnen de leenperiode van minimaal 1 jaar kunt u 2 keer wisselen. U bepaalt daarna zelf hoelang u wilt doorgaan met huren of sparen of wisselen.
Iedereen kan meedoen. Wij kennen geen abonnement of inschrijfgeld. Eerst zoekt u bij ons een of meerdere kunstwerken uit, daarna sluiten we met u een leen- en incasso-overeenkomst.

Twee vormen van kunstuitleen:

1: Kunst sparen

Een groot gedeelte van onze collectie kan gehuurd worden met deze spaarmodule, waarmee u in minder dan 2,5 jaar een bedrag bij elkaar spaart ter hoogte van de aankoopsom. Kunst Sparen is de meest gemaakte keuze binnen onze kunstuitleen . Het is interessant als u bijvoorbeeld een eigen collectie wilt vergaren en de kosten wilt spreiden.

Bij kunst sparen betaalt u maandelijks een leengedeelte (kostenvergoeding) van 0,5 % en een spaargedeelte van 3,5 % Het maandbedrag komt daarmee uit op 4% van de aankoopwaarde.

Voorbeeld:

  • U spaart voor een kunstwerk van € 400,00
  • U betaalt p.m. 4% van € 400,00 = € 16,00
  • U spaart in dat geval 3,5% p.m. = € 14,00

In ruim 28 maanden spaart u een tegoed van € 400 bij elkaar, dat u kunt besteden voor de aankoop van het kunstwerk

2: Kunst huren

Huur is mogelijk bij een wat kleiner deel van onze collectie. U betaalt maandelijks 1,5 % van de aankoopwaarde. De maandelijkse kosten zijn dus lager maar u bouwt in dat geval geen spaartegoed op. Huren is aantrekkelijk voor klanten die wel kunst in huis willen, maar niet geïnteresseerd zijn om het ooit te bezitten.

Voorbeeld:

  • U huurt een kunstwerk van € 400,00
  • U betaalt p.m. 1,5% van €400,00 = € 6,00
  • U bouwt geen spaartegoed op

 

Zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten nemen we bovenstaande tarieven als uitgangspunt. Indien echter sprake is van meer dan 2 werken, dan maken we graag een aantrekkelijke aanbieding op maat, afgestemd op hun wensen of voorkeur